GRILLET KØD MED KØD MED KØD

Portioner: 1 person
Metode: Direkte
Temperatur: Høj

Velkommen til: FARS DAG!

Ingredienser:

  • 1 stk. (600 gr.) Krogmodnet Højrebsbøf
  • 2 stk. 3 leds kyllingevinge
  • 5 skiver god slagter Bacon
  • Lidt af din ynglings rub og BBQ sauce

Bearnaise sauce:

  • 250 gr. smør
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk. Bearnaise-essens
  • salt og peber
  • 4-5 stilke frisk Estragon

Fremgangsmåde:

Kyllingevinger:
Drys kyllingevingerne med din BBQ rub og grill dem ved mellem varme 6-7 min på hver side, pensel dem med BBQ sauce de sidste par min.

Bacon støv:
Steg din bacon sprød, og lig dem på køkkenrulle for at få fedtet væk, hak det fint med en stor kniv. 

Bearnaisesauce:
Smelt smørret ved svag varme, pisk dine æggeblommer, bearnaise-essens og groft salt over svag varme, til de får en cremet konsistens, tilsæt smørret lidt efter lidt imens der piskes kraftigt (fra smørret skal man kun bruge det flotte gyldne smør og ikke det mælkehvide i bunden) forsæt til saucen er flot cremet. Smag til med salt og peber samt hakket frisk estragon.

Bøffen:
Alt efter størrelse og tykkelse, grilles bøffen medium. Denne her bøf på 600 gram blev grillet ved 250 grader og 6 min på hver side.

Tip og triks: Jeg har valgt at gemme alt grønt til Mors dag, for nu handler det om kød og atter kød. man kan evt. servere røget nye kartofler eller fritter til.