AMERICAN BEEF BUTT BALL TIP - EASTER EDITION

Ingredienser:

(4 personer)

1 Amerikansk Butt Ball Tip (eller en okseculotte) ca. 1 kg 

Marinade:

  • 1 øl (jeg brugte en Birkebryg)
  • 4 fed hvidløg
  • 4-5 stænger rosmarin

Grillet spidskål:

  • 1 Spidskål
  • Lidt smør
  • Salt & peber
  • Pinjekerner
  • Spinat med citron & fløde:
  • ¼ ltr. piskefløde
  • 100 gr. frisk babyspinat
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • saft og skal fra en ½ citron
  • Salt, peber og revet muskat

Kartoffelgratin med hvidløg:

  • 1 kg kartofler
  • ½ ltr. piskefløde
  • 1 løg (hakket)
  • 1-2 fed hvidløg
  • Salt, peber og revet muskat

Ramsløgsolie:

  • Ramsløg
  • Persille
  • Olie
  • Salt

Fremgangsmåde:

Oksekød:

Ordn oksekødet ved at skære sener fra og ridse fedtet på toppen. Læg stegen i en frysepose med marinaden af øl, hvidløg og rosmarin og lad det stå natten over på køl.

Tag stegen ud af marinaden og grill den ved 180-200 grader. Start med at brune den af ved direkte varme for derefter at grille den til en kernetemperatur på 56 grader ved indirekte varme. Husk at lade stegen hvile ca. 15 min.

Grillet Spidskål:

Del spidskålen i 4-6 stykker - husk at lade stilken sidde. Pensl med smeltet smør og drys med salt og peber. Grill ved direkte varme 3-4 min på hver side til det får farve og bliver mørt, men stadig med bid i. Ved servering drys med ristede pinjekerner.

Spinat med citron & fløde:

Løg og hvidløg hakkes og sauteres af i lidt smør. Tilsæt citronsaft og citronskal og kog lidt ind. Tilsæt herefter fløden og kog tykkere. Ved servering vend da babyspinaten i og smag til med salt, peber og revet muskat

Kartoffelgratin:

Laves enten som portion eller i et stort fad.

Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver, og løg og hvidløg hakkes.

Læg kartofler, løg/hvidløg i lag med salt, peber og muskatnød, hæld fløden over og grill i ca. 1 time ved 180-200 grader - eller til kartoflerne er møre.

Ramsløgsolie:

Kom ramsløg, persille, olie og salt i en blender og blend i ca. 3-5 min indtil olien er helt grøn. Der sker en mindre opvarmning i blenderen af olien, hvilket gør, at olien bliver flot grøn.

Anrettes og nydes sammen med familien

Påske er for mange hygge, lækker mad og familie. For mig gælder dette også, men bestemt også, at foråret endelig er på vej. Man ser ting begynde at spire ude i naturen, dagene bliver længere, og fuglene synger om morgenen.

I påsken spiser mange lam, og jeg elsker lam, men denne gang fik jeg lyst til at lave et andet stykke kød - nemlig okse, og dertil naturligvis en masse grønne grøntsager og ikke mindst ramsløg, som er begyndt at springe frem ude i naturen.

God påske :)

- Eddy