GRILLET BLOMKÅLSBØFFER

Blomkålshovedet skæres i skiver/bøffer, grilles og pensles derefter med en lækker, frisk chimichurri-dressing, fyldt med persille.

Lav gerne en stor mængde chimichurri-dressing, så du har nok som tilbehør til dit kød. Du kan vælge at lave den på to måder: en grov udgave hvor du snitter ingredienserne eller en mere glat dressing, hvor du smider det hele i en hakker/blender.

Denne opskrift er nemmere end du tror. Dog skal man være opmærksom på at udvise en vis forsigtighed i forhold til at skærer blomkålsskiverne/bøfferne. Det er vigtigt at blomkålsstammen er en del af skiverne/bøfferne, da det er denne der holder sammen på dem.

INGREDIENSER

1 blomkålshoved


CHIMICHURRI-DRESSING

2 gode bundt frisk persille
4 fed hvidløg
1 skalotteløg
0,5 chili, snittet fint
Saften fra 0,5 citron
1 tsk hvidvinseddike
0,5 dl ekstra jomfru olivenolie
Knivspis salt
2 spsk oregano

FREMGANGSMÅDE

Tænd grillen til medium varme.

Fjern bladene omkring blomkålens stilk og skær blomkålen i 4 bøffer/skiver. Sørg for at få en del af blomkålsstammen med i hver skive/bøf.

Snit og rør godt sammen i en skål eller tilføj alle ingredienserne i en hakker/blender for at opnå en glat chimichurri-dressing.

Pensel den øverste side af hver blomkålsbøf med en skefuld chimichurri-dressing og læg derefter den penslede side på grillen ned af. Luk låget og lad dem grille i 5 min.
Pensel endnu en gang den øverste side med chimichurri-dressing og grill yderligere 5 minutter. Hver blomkålsbøf skal være markeret med grillmærker.

Server straks efter med chimichurri-dressing jævnt fordelt på blomkålsbøffen.