Vidste du at din grill kan benyttes på flere metoder? Der er mange nyttige grillmetoder, som hvert tjener et specifikt formål og som kan hjælpe dig med at få de bedste grillresultater og dermed lækker stegning og grill af dit kød!

Vi har samlet de 5 mest populære metoder af grillstegning som du kan læse mere om herunder.

Direkte grillmetode

Den direkte grillmetode bruges som tommelfingerregel til kød i stykker, der skal grille under 25-30 minutter, f.eks. burgere, bøffer, kyllingebryst og mindre fisk.

De grillklare briketter spredes fra grillstarteren ud på hele kulristen. Det, der grilles, ligger således direkte over de varme briketter. Derfor kaldes dette for den direkte grillmetode.

Den direkte grillmetode

Indirekte grillmetode

Den indirekte grillmetode bruges som regel til kød, der skal grilles mere end 25-30 minutter, f.eks. stege og hele kyllinger.

De grillklare briketter fordeles fra grillstarteren ud på kulristen – i hver sin side af grillen, sådan at der ikke er briketter på den midterste del af kulristen. Her stilles en drypbakke. Hæld gerne lidt væde i drypbakken, så kødsaften ikke brænder fast og giver maden en grim afsmag af sod.

Kødet lægges på grillristen over drypbakken, så der ikke er briketter direkte nedenunder kødet. Undlad at løfte låget hele tiden under grillningen – det forlænger bare stegetiden. 

Den indirekte grillmetode

50/50 grillmetoden

50/50 grillmetoden bruges som regel til mad, som efter bruning kræver længere tid for at blive gennemstegt.

De grillklare briketter lægges kun på den ene halvdel af kulristen i en halvmåneform. Hermed kan den ’direkte’ side anvendes til at brune kødet. Når kødet er brunet, flyttes det til den ’indirekte’ side, hvor det griller færdigt. På den måde kan der også laves flere retter samtidig.

50/50 grillmetoden

75/25 grillmetoden

75/25 grillmetoden er især god, når du f.eks skal bruge din wok i grillen.

De grillklare briketter ligges på 75% af kulristen. De 25%, hvor der ikke skal være briketter, skal ligge bagerst i grillen – længst væk fra dig. Efterhånden som dele af din grillmad bliver færdig skubbes det hen til det kolde område.

75/25 grillmetoden

Cirkulær grillmetode

Den cirkulære grillmetode er især egnet til meget store stege eller ”runde” ting som pizza, brød eller tærte.

De grillklare briketter lægges på kulristen i en ring hele vejen rundt langs kanten af grillen. Husk at stille en drypbakke midt på kulristen og placér maden lige over drypbakken, så saften fra maden ikke rammer grillen.

Den cirkulære grillmetode