EDDYS GRILL-TAPENADER

Peberfrugt-tapenade

Portion: ca. 1 kg tapenade

Ingredienser:

  • 4 peberfrugter røde/gule (750 gr. ordnet)
  • 100 gr. hasselnødder
  • 5 fed hvidløg
  • 75 gr. parmesan
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 1/2 dl. rapsolie
  • 1/4 dl. hvid balsamico
  • 5 gr. røget paprika
  • salt og peber

Fremgangsmåde:
Halvér peberfrugterne og rens dem. Grill herefter ved direkte varme indtil de får lidt farve.

Blend det hele til en grov konsistens, og smag til med salt og peber.

Serveres som ”dip” til brød eller som en kold sauce til dit grillede kød.

 

Artiskok-tapenade

Portion: ca. 1,3 kg tapenade

Ingredienser:

  • 750 gr. artiskok (drænet fra dåse)
  • 75 gr. parmesan
  • 75 gr. kapers
  • 140 gr. mandler
  • 5 fed hvidløg
  • saft og skal fra 1 citron
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 dl. rapsolie
  • 30 gr. sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Blend det hele til en fin konsistens, og smag til med salt og peber.

Serveres som ”dip” til brød eller som en kold sauce til dit grillede kød.

Tomat/oliven-tapenade

Portion: ca. 1,3 kg tapenade

Ingredienser:

  • 750 gr. gode cocktailtomater
  • 300 gr. soltørrede tomater
  • 250 gr. sorte oliven (uden sten)
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 dl. rapsolie
  • 75 gr. parmesan
  • 5 fed hvidløg
  • 3-4 stænger frisk oregano
  • 30 gr. sukker
  • ½ dl. hvid balsamico
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Grill de friske tomater i en alubakke.

Blend det hele til en grov konsistens, og smag til med salt og peber.

Serveres som ”dip” til brød eller som en kold sauce til dit grillede kød.