ÆBLEFLÆSK A LA SMØRREBRØD

4 personer (4 stykker smørrebrød)

Ingredienser:

Råmarinerede rødløg:

1 dl. æbleeddike

1 dl. rørsukker

4 stk. nelliker

8-10 stk. sort peberkorn

2 stk. allehånde

1 stk. lille hel kanel

½ tsk. groft salt

1 stk. rødløg

 

Stegte løg:

2 stk. mellemløg

Lidt andefedt

Salt og peber

 

”Æble”:

6 stk. mindre æbler

3 spsk. æbleeddike

Lidt vand

40 gr. brun farin

Salt og peber

 

8 skiver bacon

12 skiver flæsk

4 skiver hjemmebagt rugbrød

Lidt frisk timian til pynt

Fremgangsmåde:

Råmarinerede rødløg:

Kog ingredienserne til lagen og lad det køle af. Skær rødløget i fine både, fordel dem i lagen, og lad dem trække ca. 12 timer.

Flæsk & Bacon:

Tænd grillen op til ca. 180-200 grader og steg bacon af til det er sprødt. Steg derefter stegeflæsk af ved indirekte varme i ca. 30 min. Husk at vende flæsket et par gange undervejs, og tag det af varmen når sprødt.

Løg:

Stil en støbejernsgryde eller pande på grillen, smelt lidt andefedt (eller smør), og brun løgringene af tilsat salt og peber. Tag løgene op og lad resten af fedtet blive i gryden til æblerne. 

Æble:

Skær æblerne ud i både uden kernehus. Sautér æblerne i restfedtet fra løgene til de får lidt farve. Tilsæt farin, salt, peber og derefter æble eddiken. Kog eddiken af og tilsæt vandet. ”Damp” til sidst æblerne møre og smag til med salt og peber.

Tips og tricks: Anret som vist på billedet, og gerne med en kølig øl til