ÆBLEFLÆSK A LA SMØRREBRØD
4 personer (4 stykker smørrebrød)
Ingredienser:
Råmarinerede rødløg:
1 dl. æbleeddike
1 dl. rørsukker
4 stk. nelliker
8-10 stk. sort peberkorn
2 stk. allehånde
1 stk. lille hel kanel
½ tsk. groft salt
1 stk. rødløg
Stegte løg:
2 stk. mellemløg
Lidt andefedt
Salt og peber
”Æble”:
6 stk. mindre æbler
3 spsk. æbleeddike
Lidt vand
40 gr. brun farin
Salt og peber
8 skiver bacon
12 skiver flæsk
4 skiver hjemmebagt rugbrød
Lidt frisk timian til pynt
Fremgangsmåde:
Råmarinerede rødløg:
Kog ingredienserne til lagen og lad det køle af. Skær rødløget i fine både, fordel dem i lagen, og lad dem trække ca. 12 timer.
Flæsk & Bacon:
Tænd grillen op til ca. 180-200 grader og steg bacon af til det er sprødt. Steg derefter stegeflæsk af ved indirekte varme i ca. 30 min. Husk at vende flæsket et par gange undervejs, og tag det af varmen når sprødt.
Løg:
Stil en støbejernsgryde eller pande på grillen, smelt lidt andefedt (eller smør), og brun løgringene af tilsat salt og peber. Tag løgene op og lad resten af fedtet blive i gryden til æblerne.
Æble:
Skær æblerne ud i både uden kernehus. Sautér æblerne i restfedtet fra løgene til de får lidt farve. Tilsæt farin, salt, peber og derefter æble eddiken. Kog eddiken af og tilsæt vandet. ”Damp” til sidst æblerne møre og smag til med salt og peber.
Tips og tricks: Anret som vist på billedet, og gerne med en kølig øl til