Bold menu: KYLLINGEBURGER med smag af røg

Opskrift: Kyllingeburger
Serveringer: 4 store burgere

Til denne burger skal der kun ét kyllingebryst til pr. Burger, da vi har halveret kyllingebrysterne for at lave to.

Hovedfokuset her er kombinationen af smagen med oregano og røget paprika. Kyllingebrysterne er vendt i mayonnaise. Ja, du hørte rigtigt, mayonnaise! Det giver kyllingen saft og gør skorpen sprød.
Mozzarellaen og avokadoen giver burgeren en lækker cremethed, og citronmayonnaisen er prikken over i’et.  

 

INGREDIENSER


Til kyllingen

  • 4 store kyllingebryst
  • 180 g mel
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • sort peber efter smag
  • 230 g mayonnaise
  • 1 dl varmt vand
      

 

Til citronmayonnaisen

  • Mayonnaise (fx Hellmanns)
  • Saften fra en citron
  • Salt til smage til med

 

Til burgeren

  • 100 g mozzarella tyndt skåret
  • 4 burgerboller
  • 2 avocados - skæres i skiver og krydres til med citron, salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Bland melet med oregano, røget paprika og salt i en dyb tallerken.
Bland mayonnaise og det varme vand i en anden dyb tallerken.

Halver kyllingebrysterne, så du får to lige tynde kyllingestykker.
Vend kyllingen, først i mayonnaisen og vend derefter i mel- og krydderblandingen.

Læg derefter kyllingebrysterne i en smurt foliebakke.
Vær dog særligt opmærksom på ikke at lægge dem for tæt!

Dryp evt. med lidt olivenolie, og sæt dem i grillen ved indirekte varme, 200-230 grader i 25-30 minutter.

Bland nu mayonnaisen og saften fra en citron i en skål. Smag til med salt.

Halvér burgerbollerne og smør siderne med citronmayonnaisen.
Top med et stykke kylling, mozzarella og et andet stykke kylling, inden du tilføjer den krydrede avocado. Server herefter.