Her er vores bud på, hvordan juleanden grilles på kuglegrillen.

Klargøring af grillen:

Start med at få gang i grillbriketterne - en fuld grillstarter med gode briketter. Det er vigtigt, at du bruger kvalitetsbriketter så som Nature eller Heat Beads, når du langtidsgriller.

Klargøring af anden:

Rens anden for indvolde og skyl grundigt med koldt vand ind- og  udvendigt. Anden duppes tør og gnides med salt og peber. Fyld fuglen med æble/sveske fyldet, luk åbningerne med kødnåle og anbring anden i stegeholderen.

Grillning af anden:

Briketterne fordeles i hver sin side af grillen for indirekte varme. Placer en foliebakke mellem briketterne og hæld godt med vand i foliebakken. Anden placeres på grillens rist over foliebakken, der opsamler det overflødige fedt fra stegningen.

Tip. Efter 1 times grillning kan du evt. hente foliebakken med stegesky, sådan at du kan påbegynde tilberedningen af sovsen. Husk at placere en ny foliebakke med vand til opsamling.

Stegetiden afhænger af andens størrelse. En hel and på ca. 3-3,5 kg skal have ca. 1 1/2 - 2 timer på kuglegrillen ved indirekte varme (ca. 180 grader) eller til stegetermometer viser en kernetemperatur ved låret på 78 grader.

Lad anden hvile i 10-15 minutter, før du skærer brysterne og lårene af i hele stykker.

Tip. Du kan med fordel grille anden dagen før, og siden lune den igen - evt. efter du har færdigstegt flæskestegen i grillen, som måske også indgår i julemiddagen :-)

Se opskriften "Juleaften på den gode måde" for mere inspiration

Juleand på grill